fbpx
Published : September 15, 2023

Årets lutefisksesong starter første onsdag i oktober, og det feirer vi med lutefiskaften på Akvariet den 20. oktober. Ta med deg vennegjengen, kollegaer eller familien til et realt kalas.

Våre kokker lager en smakfull meny, som også inkluderer påfyll. Her skal ingen gå sulten fra bordet!

 

Meny for kvelden

Lutefisk med potet, baconfett, gul ertestuing, grov sennep og flatbrød

Pris; Kr. 695,-

Pris inkluderer påfyll

Sikre deg plass. Bordbestilling  innen 13.10.2023

Bestill bord i dag 

Sagaen om lutefiskens opprinnelse

Mange store oppdagelser har skjedd ved en tilfeldig hendelse, og det ryktes at lutefisken ble oppdaget ved et uhell. En teori går ut på at et tørrfisklager brant ned. For å redde maten, vasket de fisken som var belagt av aske. Aske er alkalisk likt lut, og derav lik smak. Lutefisken var et faktum. Folk på Hvaler sverger til at Alf Cornelius Ingelsson er lutefiskens far. Han ble kalt Ludalf, og var en gastronomisk pioner som levde på 1500 – tallet. Han var særdeles interessert i portugisernes lange mattradisjoner ved tilberedelse av fisk. Under et seilas med portugisisk mannskap, lærte han mangt en tilberedelsesteknikk. Det ryktes at lutteknikken samt dagens garnityr som hører lutefisken til stammer herfra. Les mer om Ludalf

Vi er ikke sikker på opprinnelsen, men en ting er vi sikker på, og det er at lutefisk er festmat. Tradisjonsmat som nytes i julesesongen  – hvert år.

Velkommen til lutefiskaften i Spiseriet, fredag 20. oktober kl 18.00.

Vi garanterer en god matopplevelse

Bestill bord i dag 

 

 

KONTAKT

Bergen Havn, Hurtigruteterminalen, Nøstegaten 30, 5010 Bergen

99 64 24 54

post@detgodeselskap.no