fbpx
Published : December 29, 2020

Vi produserer næringsrike måltider til Robin Hood Huset etter donasjon fra publikum. På den måten kan vi hjelpe til i en krise. Lyst å bidra? Vipps kr 125,- til 601006. (Merk med “næringsrikt måltid”

Les artikkelen om samarbeidet her: https://www.ba.no/na-far-gjestene-pa-robin-hood-huset-med-seg-gourmet-takeaway/s/5-8-1291866

Nå får gjestene på Robin Hood Huset med seg “gourmet take away”

Før korona kom til Norge hadde Robin Hood Huset mellom 100 og 150 besøkende hver dag. Kafeen er et kjærkomment tilbud for byens økonomisk vanskeligstilte. Her får de gratis mat, sosialt samvær og råd og veiledning ved behov.

Etter at samfunnet stengte ned 12. mars, har smittevernstiltakene ført til at huset kun har rundt 20 til 50 besøkende hver dag. Og det er ikke bare stamgjester som kommer innom

– Vi har hatt mange nye besøkende som vi ikke har sett før. Det er mange som sliter økonomisk nå, som ikke vet når neste middagsmåltid kommer. Vi serverer måltider på dagtid, men vi savner et godt mattilbud på kveldstid og i helger, sier tiltaksleder Malin Kleppe.

Derfor ble Gunnar Anthuns initiativ godt mottatt.

I dag, som i forrige uke, kommer det nemlig fersk middag til brukerne. Måltidet lages fra bunn, og pakkes inn i porsjoner. I dag står det estragonkylling med ferske grønnsaker på menyen.

– Jeg leste i avisen at Robin Hood Huset hadde fått henvendelser fra folk som trenger næringsrik mat i korona-tiden. Vi har kompetanse, råvarer og kapasitet, og de har stort behov for mat – det er vinn-vinn. Jeg ringte dem for å lufte ideen, og de syntes det var en kjempeidé.

Mistet omsetning

Anthun er daglig leder i cateringselskapet Det Gode Selskap. Siden 2008 har firmaet levert catering til store arrangementer, bryllup, konfirmasjoner og begravelser, og kokketjenester til privatarrangement. Så sa det stopp.

Siden mars har omsetningen som følge av avlyste merkedager og arrangement blitt kraftig redusert.

– Mange har det vanskelig nå, og så er det noen som har det mye verre. Som ikke har råd til å sette mat på bordet, sier Anthun.

Det kan Malin skrive under på.

Hver ukedag treffer hun noen av dem som har minst penger å rutte med. På kafeen kommer både sosialhjelpsmottakere, tilreisende gatearbeidere, asylsøkere og uføretrygdede.

Felles for dem alle er at de har et møtested der de kan omgås uten stigma.

– Det er som en vanlig kafe her, men alt er gratis. Vi spør ikke noen om hvordan økonomien deres ser ut, men hjelper hvis de trenger hjelp til søknader, kopier eller trenger råd, sier hun.

– Håper tilbudet kan utvides

Nå er hun glad for at brukerne fremover kan få med seg en hjemmelaget middag, og håper at tilbudet kan utvides.

– Tilbudet treffer veldig godt siden de kan ta maten med seg. Da har de et mattilbud også på kvelds- og helgetid.

Skal tilbudet utvides, krever det også velvilje fra publikum. For det er stamkundene og Facebook-vennene til Anthun som i hovedsak har finansiert middagene til brukerne på Robin Hood Huset. Forretningsmodellen er enkel:

100 kroner vippses til Det gode selskap, som så produserer et måltid til 100 kroner. Dermed tjener de ikke noe på tiltaket, men taper heller ikke penger.

Nå håper Anthun at både private og bedrifter vil bidra til å sette mat på bordet for dem som trenger det.

– Det hadde vært helt fantastisk.

 

KONTAKT

Bergen Havn, Hurtigruteterminalen, Nøstegaten 30, 5010 Bergen

99 64 24 54

post@detgodeselskap.no